Economisch netwerk [fr]

Naast de aan de ambassade verbonden diensten (de regionale economische dienst, de attaché voor douane, de fiscaal attaché, Business France en Atout France) dragen de volgende partners ook bij tot de ontwikkeling van bilaterale economische relaties.

- De Adviseurs voor de Buitenlandse Handel in België (dat zijn een dertigtal Franse kaderleden uit belangrijke geografische gebieden zoals Brussel, Luik, Antwerpen). Ze vertegenwoordigen verschillende economische sectoren zoals: De transportsector, de agroalimentaire sector, banken & verzekeringen, de energiesector, telecommunicatie, de farmaceutische sector, enzovoort. Deze kaderleden zijn benoemd per decreet en ze stellen hun expertise ter beschikking van de overheid in de vorm van advies of aanbevelingen, KMO’s ( deze worden gesponsord in hun internationale ontwikkeling) en jongeren ( die van het internationale bedrijfsleven bewust gemaakt worden, ook in de Franse scholen.)

Deze partners worden samengebracht in een Frans exportteam, onder leiding van de regionale economische afdeling van de Ambassade onder voorzitterschap van mevrouw de ambassadeur.

- De Franse Kamer van Koophandel in België(CFCI) werd opgericht in 1885 en is een onafhankelijk orgaan. Haar voornaamste taken zijn:

  • Het ondersteunen van Franse bedrijven in hun exportprojecten en activiteiten in België.
  • Het bezielen van het Franse bedrijfsleven in België. De CFCIB (de Franse kamer van koophandel) stelt ook een businesscentrum van 1.700m² ter beschikking in Brussel zodat bedrijven vergaderingen kunnen organiseren in een professionele omgeving.

Gepubliceerd op 20/06/2017

bovenaan de pagina