Economisch netwerk [fr]

Naast de aan de ambassade verbonden economische diensten (de regionale economische dienst, de Douaneattaché, de fiscale Attaché, Business France en Atout France) dragen de volgende partners ook bij tot de ontwikkeling van bilaterale economische relaties :

- De Adviseurs voor de Buitenlandse Handel in België (dat zijn een dertigtal Franse bedrijfsleiders die gevestigd zijn in de belangrijkste geografische gebieden (Brussel, Luik en Antwerpen). Ze vertegenwoordigen een grote verscheidenheid aan economische sectoren zoals: de transportsector, de agroalimentaire sector, banken & verzekeringen, de energiesector, telecommunicatie, de farmaceutische sector enz. Deze bedrijfsleiders zijn benoemd per decreet en ze stellen hun expertise ter beschikking van de overheid (in de vorm van advies of aanbevelingen), kmo’s (die ze sponsoren in hun internationale ontwikkeling) en jongeren (die van het internationale bedrijfsleven bewust gemaakt worden, ook in de Franse scholen.)

Deze partners worden samengebracht in een Frans exportteam, onder leiding van de regionale economische dienst van de ambassade onder het voorzitterschap van mevrouw de ambassadeur.

- De Franse Kamer van Koophandel en Industrie in België (CFCI) werd opgericht in 1885 en is een onafhankelijk orgaan. Haar voornaamste taken zijn:

• Het ondersteunen van Franse bedrijven in hun exportprojecten en activiteiten in België.

• Het bezielen van het Franse bedrijfsleven in België.
De CFCIB stelt ook een businesscentrum van 1.700 m² ter beschikking in Brussel zodat bedrijven er vergaderingen kunnen organiseren in een professionele omgeving.

Gepubliceerd op 13/08/2021

bovenaan de pagina