Even stilstaan [fr]

Het lot van België en Frankrijk hebben elkaar meerdere malen gekruist. Gezien onze lange gedeelde geschiedenis is het onze taak om de band met het verleden te bewaren om zo de herinneringen levendig te houden en na de veldslagen een boodschap van wereldvrede uit te dragen.

De militaire begraafplaatsen in België

Op de website van het Consulaat-generaal van Frankrijk in Brussel vindt u een overzicht van de militaire en nationale begraafplaatsen in België.

Militaire getuigenissen

Surf snel naar deze rubriek op de website van het Consulaat-generaal van Frankrijk in Brussel en ontdek verschillende historische getuigenissen, interviews met actoren die strijdende herinneringen levend houden en andere onderwerpen.

Honderd jaar na de Grote Oorlog in België

De belangrijkste data en het herdenkingserfgoed van de Grote Oorlog in België kunt u op de website van het Consulaat-generaal van Frankrijk in Brussel terugvinden.

75ste verjaardag van het bezoek van generaal de Gaulle aan België

In 2020 bracht Frankrijk hulde aan generaal de Gaulle en dit door drie belangrijke momenten te vieren: de 130ste verjaardag van zijn geboorte, de 80ste verjaardag van de oproep van 18 juni, alsook de 50ste verjaardag van zijn overlijden. In België vierden we in 2020 nog een bijkomend bijzonder moment: de 75ste verjaardag van het bezoek van de generaal aan Brussel op uitnodiging van Z.K.H de Prins Regent. U kunt het artikel hier raadplegen

Gepubliceerd op 14/10/2021

bovenaan de pagina